Intrebari frecvente

Am aparut in anul 2003. De 16 ani oferim un loc linistitor pentru iubitorii de animale unde sa-si rememora momentele fericite petrecute cu prietenii lor patrupezi.
Fiind si noi la randul nostru iubitori de animale, la un moment dat am simtit nevoia de a avea un loc de veci pentru bunii nostrii prieteni atunci cand acestia vor pleca dintre noi. Neexistand un cimitir dedicat comemorarii animalelor in Romania, ne-am mobilizat si cativa ani mai tarziu, am reusit sa deschidem "Raiul Animalelor", primul cimitir de animale de companie din Romania.
Nu! Cimitirul nu apartine Oanei Zavoranu. Foarte multi clienti la primul contact cu noi intreaba acest lucru.
Procesul de incinerare inseamna arderea corpului decedat al animalului intr-un incinerator specializat, la o temperatura de 900-1200 grade Celsius. Intregul proces poate dura intre 20-90 minute, in functie de dimensiunea animalului de companie. Spre exemplu, incinerarea unei pisici poate dura 30 minute, iar a unui caine de talie mare poate dura 60-90 minute. In cazul in care optati pentru Incinerare Individuala veti primi cenusa animalului dumneavoastra intr-o urna.
Procesul de inhumare reprezinta ingroparea corpului decedat al animalului de companie intr-un loc de veci potrivit taliei acestuia. Avem mai multe zone in cimitir pentru caini mari, caini mijlocii, caini mici, pisici si alte animale mici. Fiecarei rase sau talie de animal ii corespunde la noi in cimitir o dimensiune de groapa standard. Inhumarea se poate face intr-un cosciug sau doar intr-o material textil.
Decizia daca inmormantarea sau incinerarea animalelor este cea mai buna cale o puteti afla doar singuri depinzand de ceea ce este mai bine pentru dvs., pentru familia dvs. si pentru animalul dvs. de companie.
Exista multe lucruri de luat in considerare, inclusiv resursele la care aveti acces, regulamentele locale din zona dvs. si ceea ce va face sa va simtiti mai bine. Mai jos sunt cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand va ganditi la inmormantarea sau incinerarea animalelor de companie.
Cand va ganditi sa alegeti un cimitir pentru animale de companie, este bine sa faceti o cercetare inainte si sa va asigure ca veti primi un serviciu care functioneaza in mod etic si in cadrul legilor locale. Cimitirul ar trebui sa fie pe un "teren dedicat", in propietate particulara, astfel incat acesta sa ramana permanent un cimitir pentru animale de companie, indiferent de cine il detine. Cimitirele de animale de companie private ofera o garantie a sigurantei locului de veci.
ingroparea animalului dvs. de companie:
Cimitirul Raiul Animalelor va pote oferi un loc sfant si confortabil pentru a vizita ramasitele animalelor de companie. Costurile pot varia in functie de accesorii funerare si si gradul de personalizare.
Multe zone din Romania nu permit ingroparea acasa, in parcuri, spatii publice, paduri etc., asa ca verificati regulamentele locale. Animalul dvs. de companie trebuie sa fie ingropat suficient de adanc pentru a impiedica alte animale sa perturbe mormantul. Daca il ingropati acasa, este posibil sa nu va puteti lua animalul de casa daca va mutati, sau sa fiti nevoiti sa-l deshumati daca construiti un foisor, sau un sopron in locul unde l-ati ingropat.
Incinerarea animalului dvs. de companie: Incinerarea poate fi o alternativa economica la inmormantare. Daca iti incinerezi animalul, nu inseamna ca nu poti avea un memorial. Raiul Animalelor are un crematoriu pentru animale de companie. Exista multe optiuni unice si frumoase disponibile pentru pastrarea ramasitelor de animale de companie (urne, colmbar) si crearea unui memorial de durata. Urnele pot fi pastrate intr-un loc special amenajat in interiorul Cimitirului Raiul Animalelor, numit Columbar saunluate acasa de propietari.
Da, beneficiati de posibilitatea de a mai petrece un ultim moment cu prietenul dvs. necuvantator in Camera de Ultim Omagiu, special amenajata in acest sens.
Din camera de ultim omagiu puteti asista si la momentul premergator incinerarii individuale. Ulterior acestui moment, nu mai puteti vizualiza incineratorul, intrucat parcursul intregului proces va poate afecta emotional.
Renuntarea la un loc de veci se poate face in urma semnarii Actului de Renuntare la locul concesionat urmand urmatorii pasi:
1. In cazul deciziei de renuntare la concesiune, se va solicita documentul respectiv de la administratia Cimitirul de animale de Companie “Raiul Animalelor”, personal sau prin e-mail la office@raiulanimalelor.ro.
2. Se vor achita la zi restantele in situatia cand acestea exista (inclusiv anul in care se face solicitarea);
3. Se va depune la administratia Cimitirul de animale de Companie “Raiul Animalelor”, personal sau prin e-mail la office@raiulanimalelor.ro dovada platilor restante si Actul de Renuntare;
4. Se va elibera mormantul de obiectele personale ale concesionarului in termen de 15 zile de catre client;
In acelasi loc de veci puteti ingropa pana la 3 animale de maxim aceiasi dimensiune. Spre exemplu, se poate ingropa o pisica peste un caine mijlociu, dar nu se poate invers.
Anterior inhumarii in acelasi loc trebuie achitate la azi toate taxele aferente acelui loc (taxa de intretinere). Taxa de intretinere se plateste pentru dimensiunea locului si nu a animalului.
Concesionarea unui loc inseamna dreptul de folosinta al unui loc de veci pe o perioada de 30 de ani, dependent de achitarea Taxei Verzi anuale. Aceasta se plateste la semnarea contractului de inhumare, si se achita pe cate un singur loc. In cazul unui pre-aranjament se achita concesionarea locului si placa comemorativa ce marcheaza locul, care ulterior se poate grava si pe care se poate aplica o poza ceramica color. Ulterior, se achita anual, pentru fiecare an calendaristic o taxa unica numita Taxa Verde in oricare din cele 2 situatii mai sus descrise.
Un an calendaristic inseamna anul de la 1 ianuarie pana la 31 decembrie.
Taxa Verde este unica taxa ce ramane de achitat ulterior serviciului de inhumare. Reprezinta taxa de concesionare a locului, achitata anual. La momentul inhumarii se achita costul concesionarii pe 30 ani, ce acorda dreptul la concesiune al locului de veci, insa numai prin achitarea anuala a Taxei Verzi. In cazul inhumarii, se achita Taxa Verde pentru anul urmator celui in care s-a realizat inhumarea, indiferent daca serviciul este realizat la finalul anului, sau la inceput. Taxa Verde se achita oricand in decursul anului. Se considera restanta a Taxei Verzi la 01 ianuarie a anului urmator celui neachitat.
Puteti plati cash sau prin POS la casieria Raiului Animalelor, prin Transfer bancar sau online pe site-ul nostru la sectiunea "Taxa".
Aveti la dispozitie un an intreg sa platiti aceasta taxa. Daca nu achita 3 ani consecutivi Taxa Verde anuala, incepand din 01 ianuarie al celui de-al patrulea (4) an de neplata, Raiul Animalelor are dreptul de a rezilia unilateral contractul pentru nerespectarea obligatiilor de catre client si reintroduce locul de veci in circuitul parcului. Osemintele gasite ulterior la inhumarea unui nou animal, se vor incinera impreuna cu alte oseminte colectiv.
Sumele neplatite de client pana la data rezilierii contractului vor ramane in continuare cu titlul de restante.
In cazul in care ne-ati anuntat de la inceput ca planificati sa ingropati un alt animal ulterior, puteti ingropa dupa minim 1 an, deasupra celui anterior. Pentru situatia in care nu ati stiut sigur de la inceput, si nu a fost facuta groapa in acest sens, trebuie sa treaca minim 7 ani pentru a se deshuma primul animal, si ingropa apoi impreuna.
Da, puteti ingropa animalul doar in paturica lui, sau sa il asezati in cosciug impreuna cu paturica lui. De asemenea, puteti aseza langa el o jucarie sau un obiect de care acesta a fost atasat.
Da, va puteti alege locul de veci oriunde in cimitir, pe parcela aferenta rasei si taliei animalului dumneavoastra, doar cu o zi inainte inhumarii sau la momentul realizarii unui prearanjament.
Pe mormant puteti aseza diverse obiecte decorative. Recomandam asezarea unui numar cat mai restrans, pentru o mai buna intretinere si mai buna dezvoltare a gazonului. In primul rand se aseaza placa comemorativa si poza ceramica. Sunt interzise prin regulament asezarea de pietre mici pe amprenta locului, arcade decorative, garduri din diverse materiale, betonarea locului, pavajul acestuia, etc. Ideea parcului cimitir este de a avea o uniformitate a acestuia, sa domine spatiul verde in defavoarea amenajarilor decorative din piatra sau beton.
Pe mormant puteti planta flori sezoniere si alte plante de inaltime mica. Puteti planta si arbusti mici si conifere care suporta tundere. In cazul in care plantati, spre exemplu, un brad vom fi nevoiti sa il mutam dupa ce atinge inaltimea de 1m intrucat poate acoperi alte morminte, usca gazonul, iar radacine acestuia poate afecta osemintele animalului.
Da, il puteti aduce dumneavoastra in timpul programului de lucru de Luni-Duminica intre orele 09:00-17:00.
Da, ne puteti chema si putem prelua animalul contracost de oriunde din Bucuresti sau zona limitrofa, doar in timpul programului de lucru de Luni-Duminica intre orele 09:00-17:00.
Animalul dumneavoastra va fi pastrat intr-un depozit frigorific special amenajat in acest sens. Aici va fi pastrat pana la momentul incinerarii sau inhumarii programate.
Cimitirul se poate vizita oricand conform orarului de vizita din sectiunea contact din Septembrie-Martie 9:00–18:00, Martie-August 09:00–20:00.
Cimitirul Raiul Animalelor este o propietate privata si posesorii de animalele de companie care viziteaza acest domeniu privat impreuna cu animalele de companie au urmatoarele obligatii:
1.sa detina asupra lor materialele necesare pentru curatarea locului si evacuarea dejectiilor fiziologice (pungile de plastic sunt suficiente)
2.animalele de companie sa detina carnete de sanatate (acolo unde legea prevede);
3.accesul in incinta se poate face numai cu un caine de persoana legat in lesa;
4.pisicile si cainii de talie mica pana in 10kg (Bichon, Beagle, Westie, Yorkie, …) se pot lasa liberi fara lesa sa se plimbe si juca;
5.cainii periculosi sau agresivi (conform OUG nr. 55/2002 publicata in Monitorul Oficial nr. 146 din 27 februarie 2014) se vor plimba in lesa si botnita
Accesul animalelor de companie se poate face pe alei, pe spatiile verzi (inclusiv in zona mormintelor) si in zona parcarii interioare pentru clienti.
Prin caini periculosi se intelege cainii apartinand urmatoarelor rase, grupate in doua categorii, dupa cum urmeaza:
Categoria I: Cainii de lupta si de atac, asimilati prin caracterele morfologice cu caini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog si metisii lor;
Categoria a II-a: cainii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si metisii lor.
Prin caini agresivi se intelege: orice caine care, fara sa fie provocat, musca sau ataca persoane ori animale domestice in locuri publice sau private;
Da, avem parcare. Puteti veni cu masina si parca atat in incinta cimitirului, cat si la intrarea acestuia.